Rezervacije
Loading...
Bukurešt 2020-02-03T16:26:48+00:00

OSNOVNE INFORMACIJE

Bukurešt

VELIČANSTVENI GRAD PARKOVA, VELIKIH AVENIJA I LEPE ARHITEKTURE KOJU SU MAHOM IZGRADILI FRANCUSKE I ITALIJANSKE ARHITEKTE. INAČE GLAVNI GRAD RUMUNIJE, STECIŠTE KULTURE I UMETNOSTI, PROSTIRE SE NA OBALAMA REKE DIMBOVCI.

BUKUREŠT – glavni grad i industrijski, kulturni i trgovinski centar Rumunije. Nalazi se u južnom delu zemlje, u istorijskoj pokrajini Vlaška, na reci Dambovici. Bukurešt nosi epitet “malog Pariza“ ili “Pariza istoka”. Prostire se na 228 kvadratnih kolometara i u gradu živi oko 2 miliona stanovnika. Grad je bogat parkovima, od kojih je najpoznatiji Cišmiđu.

Gradom saobraćaju autobusi, trolejbusi, tramvaji i vozovi ali je najvažnije prevozno sredstvo Bukureštanski metro sa 4 metro linije. Na severnom obodu grada smeštena su dva međunarodno značajna aerodroma. Kao prestonica velike države Bukurešt ima veoma razvijen kulturni život sa brojnim pozorištima, muzejima, bibliotekama, galerijama, kulturnim centrima. Tu su i državna opera i filharmonija.

Bukurest
Bukurest
Bukurest

BUKUREŠT

06. MART 2020. – 08. MART 2020. / 3 DANA – 1 NOĆ / AUTOBUSOM

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan: 06. mart 2020. / Petak / Zaječar–Bukurešt:

Polazak autobusa iz Zaječara oko 23:30 časova! Noćna vožnja preko Srbije, Bugarske i Rumunije sa usputnim pauzama radi odmora, osveženja i regulisanja carinskih i graničnih formalnosti …

2. dan: 07. mart 2020. / Subota / Bukurešt :

Dolazak u Bukurešt u jutarnjim časovima. Obilazak grada sa vodičem: Sala Palatuluj, zgrada Skupštine, zgrada Securitatea, Opera, Nacionalna banka, stari istorijski centar sa zatvorom i crkvom, zgrada Parlamenta … Smeštanje u hotel. Odlazak u Terme ili slobodno vreme . Noćenje.

3. dan: 08. mart 2020. / Nedelja / Bukurešt-Zaječar :

Doručak. Odlazak do tržnog centra. Polazak za Srbiju. Dolazak u Zaječar u kasnim večernjim satima.

ARANŽMAN OBUHVATA

 • Prevoz autobusima visoke turističke kategorije (tv, dvd, audio i video oprema, A/C) na relacijama prema programu

 • Noćenje sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama

 • Obilaske prema programu

 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana

 • Organizaciju putovanja u celini

ARANŽMAN NE OBUHVATA

 • Fakultativne troškove

 • Individualne troškove putnika

 • Doplata 10€ za rezervaciju određenog mesta u autobusu

 • Doplata za 1/1 sobu 50€

 • Ulaznica za Terme (www.therme.ro)

 • Troškove putno-zdravstvenog osiguranja

.

CENA ARANŽMANA: 60 € PO OSOBI

* Za sopstveni prevoz cena aranžmana se umanjuje za 10€ po osobi

OPIS DESTINACIJE I SMEŠTAJA:

HOTEL IBIS GARA DE NORT, ul. Calea Grivitei 143, sector 1, 010741 Bukurešt, Rumunija –smešten je na odličnoj lokaciji, na samo 200m od severne železničke stanice i na 2km od centra Bukurešta. Sve sobe sadrže klima-uređaj, mini bar, lcd tv i sopstveno kupatilo sa tušem i fenom za kosu. Veliki izbor užina, deserta, osvežavajućih pića i toplih napitaka služi se u hotelskom baru koji radi 24h dnevno.

TERME BUKUREŠT- locirane severno od Bukurešta, na samo 10 minuta od centra. Terme Bukurešt su wellness koncept za moderan životni stil posvećene tome da se osećate dobro. Ambijent je dizajniran tako da vam pomogne da se u potpunosti odvojite od užurbanog gradskog života. Temperatura unutar Termi je 29-30 stepeni cele godine. Termalna voda dolazi iz dubina i snabdeva 9 bazena, 6 sauna, 4 turske banje i 16 vodenih tobogana. Terme Bukurešt su i  najveća botanička bašta Rumunije sa preko 800.000 biljaka, uključujući 1500 palmi, beskonačno mnogo orhideja i drugih jedinstvenih vrsta. Uz objekte za zabavu i rekreaciju koje su potpuno nove za Rumuniju Terme Bukurešt su savršeno mesto za celu porodicu. One su savršeno mesto za eksperimentisanje sa wellness kulturom na najvišem nivou.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje:
 • 30% prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranzmana do 25.02.2020
 • Odlozeno u mesečnim ratama, čekovima građana ili administrativnom zabranom, zaključno sa 15.05.2020. po srednjem kursu Narodne banke na dan deponovanja čekova, najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Via Group 019

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

NAPOMENE:

1. Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljanja sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Stari (plavi) pasoši više ne važe.

2. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.

3. Neophodna viza za vlasnike novih biometrijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Ministarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP Republike Srbije, Koordinaciona uprava).

4. Neophodni podaci za polisu osiguranja: JMBG, broj pasoša i adresa iz pasoša. Putnici su u obavezi da dostave sve podatke iz pasoša najkasnije 48h pred polazak na putovanje.

5. Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje je obavezno za celokupan period putovanja. Putnici koji poseduju putno i zdravstveno osiguranje, potrebno je da prilože kopiju polise osiguranja prilikom prijave za putovanje ili da uplate osiguranje u agenciji.

6. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

7. Ukoliko putnik ne izvrši uplatu rate ili celokupnog iznosa u predviđenom roku, smatra se da je odustao od putovanja. Datum otkaza se smatra trenutak kada Organizator obavesti putnika o raskidu ugovora zbog neizmirenja obaveze. Datum obaveštavanja putnika o neizmirenju obaveza i raskidu ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja.

8. Putnici sami snose odgovornost za lična putna dokumenta i njihovu validnost. Maloletna deca bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost roditelja pri prelasku granice.

9. Molimo putnike da provere tačno vreme polaska dan pre početka putovanja, ukoliko do tada ne dobiju informaciju sms obaveštenjem.

10. Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo overeni pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

11. Organizator ne može biti odgovoran za fakultativne i naknadno izvršene usluge, kao i za učešće na sportskim i drugim aktivnostima. Organizator nije odgovoran i ne može garantovati kvalitet i dužinu trajanja dnevnog i noćnog provoda, kao i drugih manifestacija.

12. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja.

13. Lokalna kategorizacija i klasifikacija hotela / apartmana.

14. Organizator ima pravo da 5 dana pred put otkaže putovanje usled prebukiranosti hotela ili ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene.

* Organizator zadržava pravo da putem AKCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

Rok za prijavljivanje je 20 dana pred polazak na putovanje ili do popune mesta. Svi koji se prijave 20 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni da uplate aranžman u celosti (100%).

Aranžman je rađen na bazi minimum 40 prijavljenih putnika.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza ugovanja. Via Group 019 zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja agencije “Via Group 019”

Program br.2 od 02.02.2020.                                                               Licenca APR registar turizma kategorije OTP br. 157 / 2020 od 01.02.2020.